Over Quartier van Peellandt en Rotary

making-the-difference.gif

'Rotary' is een begrip voor velen
maar nog lang niet voor iedereen.

Velen hebben wel eens van Rotary gehoord, maar waar staat Rotary nou eigenlijk écht voor? Zijn het die bolknaak rokende artsen en notarissen? Zeker niet! Ja er zitten artsen en notarissen tussen, maar er is ook plaats voor de bakker, lerares of ontwerper. Het is een uniek samengestelde groep met mensen die een passie hebben voor hun beroep. Beroepen die zo breed uiteen lopen dat het interessant is om elkaars verhalen en ervaringen te horen. Deze gemêleerde samenstelling is juist van belang. Maar dat is zeker niet het belangrijkste:

Vriendschap

Vriendschap is een belangrijk gegeven binnen Rotary, je bent er voor anderen en je deelt ervaringen met andere leden, je leert veel van de activiteiten van de anderen zowel op hun vakgebied als in het persoonlijke vlak. Het is van groot belang voor de club, dat de leden er zich thuis en welkom voelen. Onze leden moeten weten dat er rekening kan en wordt gehouden met de balans tussen het belang van de privé- en werksituatie aan de ene kant en de club aan de andere.

Dit gaat zelfs over grenzen heen. We hebben een zusterclub in Kevelaer waar we ook activiteiten mee delen. Wederzijds worden leden uitgenodigd om deel te nemen aan bepaalde activiteiten op het programma.

Geven en ‘nemen’

Van onze leden wordt niet alleen een bijdrage verwacht, maar ze mogen ook iets komen halen. Naast het 2-wekelijkse programma dat vaak door de eigen leden wordt verzorgd, worden er ook regelmatig sprekers uitgenodigd om iets te vertellen over ontwikkelingen op het vlak van bedrijfsleven, maatschappij, cultuur al dan niet gelardeerd met de persoonlijke kant van het onderwerp. Ook bezoeken we regelmatig bedrijven, instanties, exposities, etc. om het brede blikveld waar we allen behoefte aan en baat bij hebben, verder te ontwikkelen.

Bijdrage aan de gemeenschap

Maar daarnaast is het belangrijk om iets voor de gemeenschap te doen, om anderen te helpen. Dit is eveneens een van de belangrijke speerpunten van Rotary. Er wordt wereldwijd veel geld gegenereerd door middel van allerlei activiteiten , opgezet door Rotary.

• 'Polio de wereld uit' is een project waar elke Rotarian vanzelf aan bijdraagt.
  • Als club ontvangen wij elke 2 jaar uitwisselingsstudenten en bieden hen een gastvrij  en gratis onderkomen. Maar ook een jaarstudent is welkom, of helpen we jongeren uit Nederland naar het buitenland te gaan. De kosten voor de reis en zakgeld zijn voor de jongere, de rest financiert en verzorgt Rotary. Waar ook over de wereld
  • We dragen een steentje bij aan het Vlielandkamp waar verstandelijk/lichamelijk gehandicapten heerlijk kunnen genieten van een vakantie op maat. Dit kan in de vorm van geld, maar ook in een haal-en brengservice
  • En daarnaast nog allerlei activiteiten om geld te realiseren voor onze eigen lokale goede doelen. Dit kan van winkelen met kinderen van de supersociaal, tot een klassiek concert varieren tot vogelhuisjes timmeren of een aspergelunch. De handen mogen best wapperen.

Dus als club doen we daar van harte aan mee, en wij trachten onze goede doelen lokaal in te vullen. In onze eigen omgeving is genoeg goeds welkom.

Kortom een club om trots op te zijn en waar je graag bij betrokken bent!

Rotaryclub Quartier van Peellandt