Achtergrondinformatie over het Rotary Symfonie Orkest

het koor.JPG

Ontstaan in 1996

Op initiatief van RC Dresden - Goldener Reiter werd het orkest opgericht in 1996 in Dresden. Het idee van de oprichters was om nationale en internationale leden van verschillende Rotary Clubs samen te voegen, om samen te repeteren en de uitgewerkte programma's uit te voeren tijdens feestelijke liefdadigheidsconcerten. De uitnodigende clubs bepalen het goede doel van hun eigen concerten.

Slechts twee maal per jaar geeft het Rotary Orkest Duitsland een concert op uitnodiging van meestal Duitse Rotary clubs. Sinds de oprichting is het orkest 5 keer uitgenodigd door Rotaryclubs uit Polen, Italië, Oostenrijk en Nederland. De orkestleden zijn allen lid van Rotary, Innerwheel of Rotaract en soms aangevuld met muziekstudenten die in het kader van RYLA zo enige orkest ervaring opdoen.

Ons concert bestaat 12 nov. uit 65 leden vanuit heel Duitsland, van oost tot west, van noord tot zuid, inclusief enkele Nederlanders, 2 solisten, en de dirigent. Aangevuld met 45 leden van het Mecklenburger koor.

Maximale opbrengst voor het goede doel

Velen zijn hobbyisten, andere professionele muzikanten, maar allen delen de Rotary gedachten. Zo bekostigen alle musici, afkomstig uit geheel Duitsland (en twee orkestleden uit Nederland) zelf hun reis- en verblijfskosten waardoor de zaalopbrengst maximaal ten goed komt aan de goede doelen. Zo heeft het orkest er alvoor gezorgd dat  vele tonnen ten goede kwamen aan de goede doelen van de uitnodigende clubs.

Dankzij de inzet van Rotary orkest Duitsland is er een ​​totaal van al meer dan €900.000 opgebracht in de afgelopen 100+  concerten.

Hoe gaat het orkest te werk?

Ieder lid oefent thuis zelf het stuk. Circa 4 dagen voor een oprtreden komen alle leden samen om dan vervolgens 3 dagen samen te repeteren met de dirigent. Dan gaan ze een keer proefdraaien op de locatie van het orkest en aansluitend het orkest.